Mitől lehet művészi egy portfólió?

2021.06.25

Újabban számos népszerű glamour magazin kezdi megfordítani a trendet, és a hangsúlyt a glamourra, szépségre helyezi a nyílt meztelenség helyett, de nem ez az igazi. Tovább kell menni! Nem szabad, hogy a fotós munka futószalagszerű, értéktelen iparos munka legyen. A glamour ábrázolásmódja az idők során folyamatosan változott, mindig az adott kor társadalmi megítéléséhez, elfogadásához idomulva. De egy igazi art portfóliónak másnak kell lennie, nem szabad, hogy lelketlen képek készüljenek a modellekről. Többnek kell lennie egy jó portfóliónak, mert nem lehet sztenderd, nem lehetnek kőbe vésett szabályok (ettől művészet). Nem lehet tucat fotó, a modellhez igazodjon és belőle jöjjön. Ösztönös legyen, mert olyan képnek kell készülni, amelyet Ő is akar, csak úgy tud sugározni, csak úgy tud átjönni a fotó, ha egyé válik a modell a kompozícióval.

Fontos, hogy mértékletes legyen! Értéket és nem értéktelenséget kell alkotni!

Ha az objektívvel nézlek, feladatom, hogy megtaláljam a számodra legelőnyösebb szögeket. Nem az a cél, hogy mást mutassak rólad, mint aki vagy, viszont az, hogy megjelenjen benned az egyedi szépség. A természetesség híve vagyok. A glamour nem azonos az akt- vagy az erotikus fotóműfajával, de ezek egyike sem azonos a STUDIO75 portfólió készítéssel. Fontos, hogy arra törekedjünk, hogy a másik szemszögét is megismerjük, ez az érzelmi intelligencia egyik igen fontos eleme, hiszen ez kapcsol össze mindannyiunkat egymással. De még fontosabb, hogy ez természetes legyen, ne erőltetett, belőlünk jöjjön. Elmesélhetünk egy története úgy is, hogy természetes, mértékletes legyen és vonzó (és kell is a történet). Mindenkiről lehet ütős portfóliót készíteni! Ehhez az kell, hogy elfogadd és megértesd magad a fotóssal. Ha ez működik, akkor sugározni fogsz a fotóidon és csak pozitív visszajelzést kapsz azoktól, akiknek a képeidet megmutatod! Hidd el, ebben az esetben a fotózás is kellemes és vidám hangulatú lesz.

Mit nyerhetsz vele?

Megismered a saját szépséged és meg is ismerteted. Úgy láthatod végre magad, mint amilyen valójában vagy: természetesen vonzónak, magabiztosnak és egyedinek, elsőnek!

Minden egy felismeréssel és egy elhatározással kezdődik!

Én arra biztatlak, hogy helyezd magad a középpontban. Határozd el, hogy változtatni szeretnél az elmúlt időszak személyiségromboló hatásain. Alakítsd át a kisugárzásod, elsősorban saját magad miatt. Ki állhat az utadban? A válasz egyszerű: Csak Te! Egyszerűen változtasd meg a körülményeket, hogy téged szolgáljanak. És ha úgy döntesz, hogy ehhez a változtatáshoz szükséged lesz egy brutál fotósorozatra, mi örömmel leszünk a segítségedre.

Ki kell lépned a fényre!

Elég időt pazaroltunk arra, hogy a körülmények befolyásolása alatt éljünk. Éljük végre azt az életet, amit megérdemlünk!

Kívánom Neked, életed minden területén, hogy:

Űzd el a középszerűséget!

Hamarosan újra jelentkezem! Addig is kerülj újra fókuszba!


Göde Imre

fine art portréfotósod

STUDIO75