Hogyan lehetünk megnyerőbbek a fotóinkon?

2021.07.01

Sokan nem is gondolnánk, hogy mekkora jelentősége van egy jól beállított fotónak (különösen, ha annak természetes hatása van - mert természetes).

A jelentősége vitathatatlanul hatalmas, kiváltképp, mert a világunk az első benyomásra épül.

Bizonyára mindannyiunkról készültek már kiábrándító képek, és akkor talán nem is gondoltuk volna, hogy ha kicsit odafigyelünk a fej és testtartásunkra, a fényviszonyokra, az öltözékünkre és a hangulatunkra sokkal, de sokkal megnyerőbb fotók készültek volna rólunk. Helyette mi elkönyveltük magunkról, hogy: "nincs jó fénykép arcom, rólam nem lehet jó fotót készíteni, meg amúgy is előnytelen - aszimmetrikus az arcom, ráadásul taszítom a kamerát..."

És ez az élmény egy újabb szög volt az önbecsülésünk koporsójában...

Nos, az igazság az, hogy az említett kijelentések pusztító hülyeségek!

Nem kell több, csak pár jó instrukció, pár kedves vidám szó a fotóstól és a Rólad készült fotók meghozzák neked az általad elvárt eredményt.

Arra biztatlak, első lépéskén nézd meg mondjuk az amerikai filmszínészek fotóit. A megnyerő tekintet elsőre nekik sem volt természetes. Figyeld meg Brad Pitt szemeit. Ő nem úgy néz a kamerába, mint egy őzgida, mikor rávillantanak a reflektorral, hanem alsó szemhéját enyhén felhúzza. Ez a finom hunyorítás éppen elég ahhoz, hogy még megnyerőbb külsőt kölcsönözzön neki. De megfigyelhetjük Sandra Bullock állvonalát is. Nála nem nagyon látsz tokás fotót és bizony ez annak is köszönhető, hogy homlokát enyhén és tudatosan a fényképezőgép objektívje felé tolja, de előtte picit "megnyújtja" még felfelé a nyakát. És persze George Clooney stúdió fotóin sem erőltetett nevetést látsz. Feltehetően a fotós elsütött egy kisebb poént, aminek hatására ő elnevette magát. A fotós gyors volt és ellőtt pár sorozatot, majd kiválasztották a legnagyobb hatású képet.

Hidd el, összesen négy-öt technikai trükk a megfelelő fotóssal és Te is rendkívül büszke lehetsz a képeidre. Ráadásul mivel már beszéltünk az első benyomás fontosságáról, az élet minden területén, ezért bizony profitálhatsz is belőle rendesen!

Válaszd ki a neked megfelelő fotóst és csináljatok egy ütős portfóliót. Fontos, hogy ne kiadásként tekints a rá áldozott összegre, hanem befektetésként, mely a jelenedet és a jövődet szolgálja!

És ha úgy döntesz, hogy minket választasz a portfóliód elkészítéséhez mi örömmel leszünk a segítségedre!

De addig is kívánom Neked, életed minden területén, hogy:

Űzd el a középszerűséget!

Imre