Empátia a fotóstúdióban?

2020.10.12

Az empátia egy beleérző képesség: ha felismerjük mások érzéseit, akkor az ő helyükbe tudjuk képzelni magunkat. Fontos, hogy arra törekedjünk, hogy a másik szemszögét is megismerjük, ez az érzelmi intelligencia egyik igen fontos eleme, hiszen ez kapcsol össze mindannyiunkat egymással. De még fontosabb, hogy ez természetes legyen, ne erőltetett, belőlünk jöjjön.

Számos egyszerű stratégia van arra, hogy hatékonyabban alkalmazzuk az empátiát munkánk során.

Próbáljuk meg a másik szemszögéből látni a dolgokat.

Így jobban átérezzük, megértjük majd, hogy az emberek miért egy adott módon reagálnak a helyzetre, illetve hogy mindenki a saját ismereteit veszi alapul és ez az oka annak, ahogyan reagálnak egy adott helyzetre.

Fogadjuk el ügyfelünk nézőpontját

Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy egyet is kell értened vele. Elfogadhatod, hogy mindenkinek lehet más véleménye, és lehet, hogy okkal gondolják azt, amit.

Vizsgáljuk meg a saját hozzáállásunkat

Mielőtt kapcsolatba lépnél másokkal, vizsgáld meg a saját hozzáállásodat: mindenképpen irányítani akarsz, azt szeretnéd, hogy igazad legyen? Vagy épp megoldásra törekszel, arra, hogy megértsétek egymást, és jó kapcsolatot alakítsatok ki? Csak akkor tudunk empatikusak lenni, ha nyitott elmével tekintünk a dolgokra.

Légy jelen, ha valakivel beszélgetsz, csak rá figyelj.

Amikor találkozol az ügyfeleiddel, légy jelen a pillanatban, tedd le a telefonod. Ha osztatlan figyelemmel fordulsz a modelledhez, könnyebben megérted és közelebb tudsz hozzá kerülni.

Mutasd ki a többieknek, hogy fontosak.

Mondj köszönetet. Ne sajnáld az időt arra, hogy kimutasd, mennyire örülsz az ügyfeled jelenlétének és a közös munkának.

A STUDIO75 munkatársai nap, mint nap gyakorolják a fentieket. Ügyfeleink visszajelzéseiből azt tapasztaljuk, hogy megközelíthetőbbnek tartanak minket és mi is azt tapasztaljuk, hogy megnyílnak felénk és természetesen, ösztönösen viselkednek a kamera előtt, így remek alkotásokat készítünk vidáman, közösen.