Elgondolás

2021.05.14

Az előző héten az elhatározás fontosságáról gondolkodtunk és arról, hogy ez egy rendkívül fontos dolog, mert egy erős elhatározás szükséges ahhoz, hogy elinduljunk azon az úton, ami változást, egy rendkívül fontos változást idézhet elő az életünkben.

Gondolkodtunk arról, hogy bizony a középpontba kell helyeznünk magunkat - saját magunk miatt, hogy változást indítsunk be az életünkben. Fontos, hogy mi is megismerjük és elfogadjuk azt az embert, akik valójában vagyunk és persze a környezetünknek is egyértelmű legyen.

De mi legyen a következő lépés?

Ki kell lépnünk a fényre! Elég időt pazaroltunk arra, hogy a körülmények befolyásolása alatt éljünk. Éljük végre azt az életet, amit megérdemlünk! Nem a mindent elsöprő önzésről beszélünk, hanem egy egészséges önzésről, amit talán nem is ildomos így nevezni.

Nem arra biztatlak, hogy rendeld magad mások fölé, hanem arra, hogy ne rendeld magad mások alá. Ki kell állnod magadért. Ha Te nem vagy testileg, lelkileg egészséges, akkor a tőled függő embereknek sem tudsz megfelelő támasza lenni. Ezért kell, sőt életbevágó magadat az első helyre tenni!

Arra biztatlak, hogy tervezd meg az új életed felé vezető utadat. Minden kezdődjön egy elgondolással! Azt javasolom Neked, hogy olvass olyan könyveket, hallgass olyan hangos könyveket, nézz olyan videó programokat, amelyek erősítenek ezen az úton. Változtasd meg a ruhatáradat, keresd azoknak az embereknek a társaságát, akikre felnézel és motiválnak, de távolodj el azoktól, akik leszívják az energiádat és hátráltatnak. Ne őket szolgáld! Ne pocsékold az idődet!

Velem sem volt máshogy. Évekig tapicskoltam a középszerűben, vártam a csodát, hogy majd változik a világ, egyszer eljön ide is Amerika. De eljött a pillanat, mikor már nem háríthattam át a felelősséget másra. Fel kellett ismernem, hogy minden rajtam áll vagy bukik. Én felelek az életemért és én irányítom azt! Bátor, de felemelő érzés felismerni mindezt, s ahogy ez megtörtént onnantól kezdve a körülmények engem kezdtek el szolgálni. A lényeg, csak azt csináld, amit szeretnél, amit szenvedéllyel tudsz végezni. De azt viszont teljes erőbedobással, tervszerűen és szorgalmasan. Megérdemled a boldogságot!

Az időd az életed!

Arra biztatlak tehát, hogy legyen az elhatározásod tervszerű, legyen egy biztos elgondolásod! Néhányan majd vissza akarnak húzni (nehogy több legyél, mint ők), de nagyon sokan segíteni és támogatni is szeretnének ezen az úton. 

Szeretettel üdvözöllek!

Göde Imre

fine art portréfotósod