A bizalom napja

2021.05.21

Talán egyet értesz velem, hogy egy olyan világ talált ránk, melyet ember még nem is tapasztalt.

Egymásnak feszül minden. Hit, hitetlenség és félelem által torzult érzelmek. Eltávolodtunk, eltávolodunk és eltávolítottak minket egymástól. Harcolunk, ütközünk, elbújunk és ügyeskedünk. Közben sötét szobában ülünk egy sötét tavaszon...


Velem sincs most másképp?

Reggel belenézek a tükrömbe és mit látok?

Szarkalábak és karikák keretébe foglalt sápadtságot?

Szürkeséget?


Ott vagyok minden reggel az elágazásnál Középfölde szívében "Merre tovább" megye szélén. Kétfelé ágazik az út, én döntök merre és mivel megyek: Mordor vagy Völgyzugoly (ma se a "magas ló" visz a hátán). A felelősség az enyém, de a döntés is.

Az irány Völgyzugoly.

De még előtte a zuhany alatt hideg vízbe burkolt empátiát engedek magamra, a tusfürdőm piros mentolos flakonjába titokban optimizmust adagoltak, a fogkrémem pedig a "Gondold meg kétszer mielőtt anyáznál a körforgalomban" gyárában készült.

A reggeli langyosvizes citromlé a ráadás, ami kimossa az előző nap emésztetlen intrikus savasságát testemből.

Így mindjárt más azért.

Hallottál már biztosan a Vonzás Törvényéről - ha nem, a Titok című film alapmű.

https://videa.hu/videok/emberek-vlogok/a-titok-teljes-film-magyarul-NwgRlPaRd1bIjz1X

Arra biztatlak és kérlek, szembesülj azzal a ténnyel még ma, hogy az, ahogyan indul a napod, az a Te kezedben van. Mert a mai nap a bizalom napja! Nyilván mikor engem is először szembesített ezzel az élet igen csak ágáltam ellene, de most már tudom, ez tény. Ebből kifolyólag a szabadságom is az én kezemben van. Én döntöm el mit kezdek az életemmel. Beleragadok egy tréé avatárba vagy teszek azért, hogy változzon a hangulatom, az egészségem, és az emberi kapcsolataim.

Egy biztos, ha a gyümölcsözőbb utat választjuk, akkor elkezdünk újra közeledni. Nem harcolunk, nem ütközünk, nem bújunk el és nem ügyeskedünk. Egy napfényes tavaszi délután a belvárosban, ahogy meglátjuk egymást barátságosan biccentünk és akkor majd magától esik le rólunk a magunkra erőltetett maszk...

És az a nap hiszem, hogy hamar eljön. És ha eljön, örökítsd meg a pillanatot, készíts vagy kérj meg valakit, hogy készítsen Rólad egy érzelemmel teli fotót, hogy emlékezz: Te nem adtad fel! Majd keress a fotódnak egy központi helyet a szobádban és rakd ki. Erőre kapsz tőle!


Ha holnap reggel belenézek a tükrömbe mit látok?

Szarkalábak és karikák keretébe foglalt sápadtságot?

Szürkeséget? Fenét!

Ragyogást!Szeretettel üdvözöllek!

Göde Imre

fine art portréfotósod

STUDIO75